Relacja z przebiegu cyklu szkoleń ph.: „Carving i dekorowanie potraw”

                                                                                                         
                                                         „Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Za nami cykl szkoleń ph.: „Carving i dekorowanie potraw”. Dwudniowe szkolenia odbyły się w Rygałówce, Szorcach oraz Dolistowie Starym. Łącznie przeszkolono 60 kobiet z obszaru Lokalnej Grupy Działania – Fundusz Biebrzański, uczestniczki to głownie członkinie Kół Gospodyń Wiejskich.

Szkolenia miały na celu popularyzację sztuki carwingu, rozwijanie zainteresowań, nabycia umiejętności i tworzenia kompozycji przestrzennych.
Panie z Kół Gospodyń Wiejskich miały okazję nauczyć się sztuki carvingu, czyli rzeźbienia w owocach i warzywach, zasad sporządzania przystawek owocowych i warzywnych oraz surowców jakie można wykorzystać w carvingu.

Szkolenia organizowane w ramach realizacji projektu współpracy pn. „Z TRADYCJĄ W NOWOCZESNOŚĆ” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej  w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 - 2020.

                                     
                                                                
                                                                
                                   
                                                                                                      


 

Top