Zapraszamy na konferencję kulinarną w ramach projektu pt. „Nowoczesna Odsłona Tradycyjnych Europejskich Smaków Polski i Litwy”
„Europejski Fundusz Rolny na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary Wiejskie”
Operacja pn: „Nowoczesna Odsłona Tradycyjnych Europejskich Smaków Polski i Litwy”
Mająca na celu: Publikację książki kulinarnej z tradycyjnymi przepisami potraw regionu obu LGD w tradycyjnym i innowacyjnym wydaniu i przeszkolenie 30 osób w ich przygotowywaniu przez szefa kuchni oraz promocja potraw na targach w Wilnie
„Współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania
„Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania”
Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
ZAPROSZENIE NA KONFERENCJĘ KULINARNĄ
W związku z realizacją projektu pt.
Nowoczesna Odsłona Tradycyjnych Europejskich Smaków Polski i Litwy” Lokalna Grupa Działania – Fundusz Biebrzański organizuje wyjazd na konferencję do partnera projektu LGD – Kalvarja. Wyjazd skierowany jest do przedsiębiorców z branży turystycznej, producentów produktów lokalnych, właścicieli gospodarstw agroturystycznych itp. funkcjonujących na obszarze Lokalnej Grupy Działania – Fundusz Biebrzański tj. gmin: Trzcianne, Mońki, Goniądz, Jaświły, Suchowola, Korycin, Janów, Sztabin, Dąbrowa Białostocka, Lipsk, Nowy Dwór.
Celem wyjazdu jest zebranie przepisów kulinarnych charakterystycznych dla obszaru LGD-FB i LGD Kalvarja jak i propozycji innych przepisów potraw, które uczestnicy chcieliby poddać innowacyjnej obróbce przez szefa kuchni. Ekspert opracuje receptury i podczas warsztatów, które odbędą się w czerwcu 2019 r. przeszkoli uczestników w przygotowaniu i serwowaniu dań. Opracowane przepisy i dokumentacja zdjęciowa posłużą do publikacji książki kulinarnej, w której docelowo znajdzie się 50 przepisów z obu regionów.
Zgłoszenia udziału w wyjeździe przyjmowane są do dnia 02.05.2019 roku.
W związku z ograniczoną liczbą miejsc o udziale w wyjeździe decyduje data złożenia formularza zgłoszeniowego do biura LGD oraz dodatkowo pierwszeństwo udziału otrzymają podmioty powiązane z turystyką i produkcją potraw regionalnych.
Formularz zgłoszeniowy można złożyć za pośrednictwem e-mail na adres
sebastiankarp@biebrza-leader.pl lub osobiście w biurze LGD-FB ul. Plac Kościuszki 21, 16-150 Suchowola
Załączniki:
Formularz zgłoszeniowy
<pobierz>
Program wyjazdu
<pobierz>